Antibioticum als smoothie
Deze ‘antibiotica’ werken niet alleen tegen de meeste bacteriën die zich op een plek bevinden waar je ze niet wilt hebben, maar ook tegen veel virussen en andere parasieten. Het ontziet de
bacteriën die bij ons horen, zoals bijvoorbeeld onze darmflora en luchtweg bacteriën. Het zijn dus eigenlijk antibiotica en probiotica in één. Ze worden daarom ook ‘natuurbiotica’ genoemd.
Om de natuur in je en om je heen gezond te houden kan je dus beter eerst deze natuurlijke antibiotica proberen. Werkt het niet snel genoeg, dan kan je altijd nog advies vragen aan je therapeut of huisarts.
De ingrediënten zijn in de meeste supermarkten te koop. Probeer voor het beste resultaat zo veel mogelijk biologische kwaliteit te gebruiken.
‘Antibiotisch’ werkende ingrediënten:
Smaakmakers: Gebruik fruit - dit mag van alles zijn! Voorbeelden zijn:
Eventueel: 1 - 2 eetlepels geweekt lijnzaad (Linum usitatissimum), psylliumzaad (Plantago afra/psyllium) of haver(mout) (Avena sativa) om de scherpte te verzachten
Doen
Snijd alle ingrediënten in stukjes. Doe ze in een hoge kom en maak een smoothie met behulp van een staafmixer of een blender.
Drink de smoothie met kleine slokjes en probeer de smoothie te ‘kauwen’ of in ieder geval in de mond al goed te mengen met speeksel.
Gebruik als antibioticum
1 - 3 maal daags een smoothie. In heftige gevallen en bij een goede vitaliteit gebruik je zo'n smoothie maximaal 3 -6 keer per dag en maximaal 3 dagen. Daarna minderen tot 1 - 3 smoothies per
dag. Bij heel jonge kinderen en mensen met een lagere vitaliteit gebruik je 1 smoothie en neem je verdeeld over de dag vaak een paar slokken